Kookrecept
Hoi allemaal!Vandaag een DIY over koken.
Namelijk gewoon een cake in een kopje.
Wat heb je nodig?
voor 1 persoon:
- 1 grote lepel bloem (of een deegmix van bijvoorbeeld ander cake)
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel witte suiker
- 1 ei
- een halve theelepel bakpoeder
- chocolade
- een beker
- een magnetron
Hoe maak je het?
Aller eerst pak je een beker/mok waarin je begint met de halve theelepel bakpoeder.
Dan doe je de 1 eetlepel witte suiker + de 1 eetlepel bruine basterdsuiker erdoorheen.
Als volgt doe je alleen het eigeel van de ei erdoorheen!
(Tip: maak een ei stuk in je hand, en maak kleine spleetjes tussen je vingers. Als het goed is druipt het eiwit van je hand af/ gaat door de spleetjes waardoor je het eigeel over houdt!)
Dit meng je tot er geen klontjes meer in je beslag zit.
Je doet dan de 1 grote lepel bloem erdoorheen en mengt het beslag weer.
Dan kan je chocolade gebruiken, want wie wilt er nou niet warme vloeibare chocolade saus op de bodem van de cake :)
Probeer je chocolade in kleine stukjes te maken, doe dit bijvoorbeeld of gewoon met je hand, of met een handig hulpmiddel : met de kruidenstamper bijvoorbeeld.
Zodra de chocolade in kleine stukjes zijn gemaakt, doe je dit door je beslag heen en roer je het er weer door heen, ik heb chocolade gebruikt van een sinterklaasletter die je zelf kon maken. Maar je kan elke chocolade gebruiken.

En tot slot doe je je mengel 1 minuut in de magnetron. En stel als je niet weet of je cake goed gaar is, prik er dan nog even een klein gaatje in met een sateprikkertje, blijft er cake mengels aan het prikkertje kleven dan doe je het nog eventjes in de magnetron.
Dit is mijn eindresultaat!
![]() |
hier zie je de chocolade saus aan de onderkant |
![]() |
& hier zie je hoe het eruit ziet :) |
Lekker luchtig door de bakpoeder en het is echt te proberen!
Ik hoop dat jullie het leuk vonden en het natuurlijk ook gaan uitproberen haha.
Liefs, Floor
{inspiratie van Teske de Schepper}
Geen opmerkingen:
Een reactie posten